We vinden het belangrijk dat iedere atleet bij Flevo Delta weet dat je met yoga goed voor je spieren, balans en uithoudingsvermogen kan zorgen. Er zijn vele mogelijkheden zoals VitaalOveral, DjedYoga of YogaRenate, maar hier richten we ons meer op yoga voor sporters.  Leisure World in Dronten is één van de plekken waar je dit kan leren en doen.

Yin Yoga: voor een lenigheid, een gezonde geest in een gezond lichaam

Yin Yoga is gericht op het ontspannen van de spieren en werkt diep door in het weefsel. Het creëert souplesse en balans in lichaam en geest.  Typerend voor Yin is dat de houdingen lang worden aangehouden, waardoor je diep op het bindweefsel in werkt.

Yin Yoga is geschikt voor zowel beginners als de meer ervaren yogi. Doordat je bij Yin Yoga lang een bepaalde houding aanhoudt, heeft dit een meditatief effect tijdens de houding. Belangrijk is om mentaal los te kunnen laten en daardoor is Yin Yoga uiterst geschikt voor mensen die meer rust in zichzelf willen vinden. Op het gebied van lichamelijke klachten is Yin Yoga erg geschikt voor mensen met spier- en gewrichtsklachten aan o.a. de rug, nek en schouders. Daarnaast is het goed toe te passen op klachten als overspannenheid, burn-out en zelfs reumapatiënten.

Bij deze vorm werkt je met je spieren door aanspanning en het ontwikkelen van kracht en uithoudingsvermogen.

Yang Yoga : sportieve Yoga

Yang Yoga is een meer dynamische vorm van  Yoga.  Bij deze vorm werkt je met je spieren door aanspanning en het ontwikkelen van kracht en uithoudingsvermogen. Het is de mannelijke tegenhanger van Yin Yoga en de houdingen worden niet zo lang aangehouden. Deze vormen geven je energie en warmte. Door de variatie in oefeningen worden de spieren constant op een andere manier gebruikt en hierdoor sterker. Door de intensieve oefeningen wordt het lichaam van binnen opgewarmd en worden de spieren en gewrichten makkelijk soepel.

Hatha Yoga : Dynamische Hatha

Dynamische Hatha-yoga is een vorm van yoga, die zich onderscheidt van andere yogastijlen. Bij deze Hatha-yoga worden de yogahoudingen op een actieve manier uitgevoerd. Er zal, ook in de groep, rekening gehouden worden met ieders persoonlijke level. We houden de houdingen afwisselend kort en lang aan, waardoor er warmte in het lichaam gecreëerd wordt. Hierdoor wordt het lichaam soepeler en krachtiger. Activiteit en rust/ontspanning wisselen elkaar af, zodat er een balans ontstaat.