FrameRunning

FrameRunning nu ook bij AV Flevo Delta in Dronten

Atletiekvereniging Flevo Delta gaat starten met FrameRunning. Op zaterdag 4 September 2021 vindt er van 13:00 tot 15:00 een clinic plaats voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.

Wat is FrameRunning?

FrameRunning (voorheen RaceRunning) is een nieuwe sport en erg geschikt voor mensen met bijvoorbeeld Cerebrale Parese, Spina Bifida of die bijvoorbeeld door een amputatie die in het dagelijks leven niet goed ter been zijn of afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. FrameRunning geeft sporters de mogelijkheid om te lopen of zelfs te rennen! Een Running Frame is een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen. Sporters besturen het Running Frame met een stuur.

FrameRunning is in een korte tijd erg populair geworden voor kinderen en jongeren met een zwaardere lichamelijke beperking. Door aan FrameRunning te doen werken sporters aan conditie en spierkracht in de benen. Ook komen ze hierdoor in de gelegenheid om mee te doen aan toernooien en zo weer andere framerunners te ontmoeten. FrameRunning is een mooie sport om de conditie, kracht, snelheid en coördinatie te verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk leuk om samen met anderen te sporten en om lid te zijn van een sportvereniging.

Is FrameRunning iets voor jou?

Benieuwd of FrameRunning iets voor jou is? Kom dan meedoen met de clinic op zaterdag 4 September. Je kunt een framerunner uitproberen en onze trainers geven een uitdagende training. Ook krijg je informatie over de sport en het trainen bij AV Flevo Delta.

Bij de clinic op 4 september krijg je informatie over wanneer er gestart wordt met reguliere FrameRunning trainingen.

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar: wouterschouwenaar@live.nl met je naam en leeftijd. Ook voor verdere vragen kan dit mailadres geraadpleegd worden.