Visie

AV Flevo Delta vindt het belangrijk dat de mensen die komen sporten zich in een gezonde sportomgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je lekker en gezond kunt eten en drinken, waar bewust wordt omgegaan met alcohol, de vereniging rookvrij is en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag. AV Flevo Delta is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en de volwassenen die hen omringen.

We maken duidelijk afspraken over de drie thema’s in ons beleid over de gezonde sportomgeving, communiceren dit en maken dit zichtbaar binnen de vereniging. Tevens zorgen we dat onze vrijwilligers/ werknemers dit uitgedragen en er naar handelen.

Zo geven we kinderen het goede voorbeeld op onze sportvereniging en bieden we iedereen een gezonde sportomgeving.

 

Alcoholbeleid en sportverenigingen:

We hebben een verantwoord alcoholbeleid. Er worden namelijk geen alcoholische dranken geschonken. We zijn een volledig alcoholvrije vereniging. Hiermee geven we het geode voorbeeld.

 

Rookvrij sportterrein:

Ons rookvrij-beleid is als volgt:
AV Flevo Delta is rookvrij. Zowel in het clubhuis als op het buitenterrein (voor zowel tabak als e-sigaret of aanverwanten). De entree en plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Het rookvrij-beleid geldt voor iedereen: leden, vrijwilligers, medewerkers én bezoekers. Als het een bezoeker toch is ontgaan dat er niet gerookt mag worden en rookt op de accommodatie, wordt deze persoon vriendelijk verzocht te stoppen met roken óf buiten het sportpark, buiten het zicht, verder te roken

 

Gezonde eetomgeving:

We hebben een gezond aanbod en presenteren dit aantrekkelijk en opvallend. We doen dit volgens de Richtlijn Eetomgevingen die zijn opgesteld door het Voedingscentrum

– ons aanbod passen we stap voor stap aan richting meer Schijf van Vijf producten

– we presenteren gezondere en duurzamere keuzes aantrekkelijk en opvallend

– we stimuleren het drinken van water

 

Voedselverspilling:

Wij houden zoveel mogelijk rekening met voedselverspilling. Wij passen onze aankoop aan op de verwachte verkoop Voor zover wij verse producten bereiden, doen wij dit op aanvraag, om zo voedselverspilling zoveel mogelijk te beperken.

 

Zie ook:

Jongeren Op Gezond Gewicht

JOGG Teamfit